Z mięsa i kaszy z warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój 3-letni syn Bartek przepada za kotletami, a te szczególnie mu smakują.

Składniki:

  • ● 70 dag mięsa wieprzowego mielonego
    ● 2 torebki kaszy jęczmiennej
    ● 3 marchewki
    ● 2 pietruszki
    ● 2 cebule
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
    ● bułka tarta
    ● sól, pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia

Z mięsa i kaszy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w lekko
    osolonej wodzie. Marchewki
    i pietruszki obieramy i gotujemy.
    Cebule kroimy w kostkę
    i szklimy na oleju.
  • 2. Kaszę mielimy z warzywami.
    Wkładamy do mięsa, dodajemy
    cebulę, wbijamy jajka.
    Wsypujemy natkę, przyprawy
    i dokładnie mieszamy. Formujemy
    kotlety i obtaczamy
    w bułce tartej. Smażymy na
    rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy