Z mielonego

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonała na kanapki lub do obiadu.

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa, np. mieszanego
    ● bułka
    ● olej
    ● jajko
    ● cebula
    ● 25 dag plastrów żółtego sera
    ● 25 dag pieczarek
    ● 15 dag marynowanej papryki
    ● 20 dag plastrów boczku
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki

Z mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namaczamy w wodzie
    i odciskamy. Cebulę
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Szklimy na oleju. Smażymy
    z pokrojonymi pieczarkami.
  • 2. Mięso mieszamy z bułką
    i jajkiem. Doprawiamy. Rozwałkowujemy
    na prostokąt
    między 2 kawałkami folii
    spożywczej. Wierzchnią folię
    zdejmujemy. Wykładamy
    pieczarki z cebulą i ser, a po
    bokach – paski papryki.
    Zwijamy za pomocą folii.
  • 3. Keksówkę natłuszczamy.
    Na spód wykładamy boczek
    i mięsną masę (łączeniem
    do spodu). Pieczemy ok.
    godziny w 200 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować