1.Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywna pianę ,następnie dodać na przemian żółtka i cukier,ubić mikserem na najwyższych obrotach. Mąkę mieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, delikatnie mieszać drewniana łyżką,na koniec dodać rozpuszczoną margarynę i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy 25x40 i piec na zloty kolor czyli tak ok. 40 minut w temp 180 s.C Gdy wystygnie przekroić na 3 blaty. Wykonanie masy budyniowej: W jednej szklance rozpuścić mąkę i proszek budyniowy, resztę mleka zagotować wraz z cukrem i wlać rozpuszczony proszek i ugotować budyń. Margarynę utrzeć i dodawać przestudzony budyń. Podzielić na 4 części. Wykonanie wkładki malinowej: Maliny zmiksować z cukrem, przelać do garnka lekko zagotować, dodać galaretki i wymieszać, Odstawić do lekkiego stężenia. Podzielić na dwie części. Wykonanie polewy czekoladowej: Margarynę rozpuścić z cukrem, wystudzić, dodać kakao i roztrzepane spażone jajko i wszystko razem wymieszać. Złożenie ciasta: 1 blat ciasta biszkoptowego, 1 część masy, 1 część wkładki malinowej, 2 część masy, 2 blat ciasta biszkoptowego, 3 część masy, Reszta wkładki malinowej, 4 część masy, 3 blat ciasta biszkoptowego, Polewa czekoladowa, Posypka, Schłodzić w lodówce Smacznego:)
Komentarze