Z makrelą i serem feta

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy podaję ją z grzankami, jest tak bardzo sycąca, że zastępuje nam obiad.

Składniki:

  • ● wędzona makrela
    ● op. rukoli
    ● czerwona papryka
    ● 2-3 pomidory
    ● 20 dag sera feta
    ● biała cebula
    ● 2 łyżki oliwy
    ● ciemny ocet balsamiczny
    ● sól, pieprz
    ● zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z makrelą i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryby usuwamy skórę
    i ości. Mięso dzielimy na
    kawałki. Skrapiamy oliwą.
    Schładzamy. Paprykę kroimy
    w paski. Pomidory obieramy,
    kroimy w cząstki.
    Cebulę kroimy w półtalarki,
    a fetę w 1-cm kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy
    z rukolą. Doprawiamy
    i skrapiamy octem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować