Z kurczaka i pieczarek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką ogrodnictwa. Relaksuję się przy gotowaniu. Uwielbiam proste zupy i kremy, szybkie do przygotowania.

Składniki:

  • Na 6 porcji:
    ● 5 dag masła
    ● 30 dag pieczarek
    ● 2 szkl. pokrojonego ugotowanego mięsa z kurczaka
    ● 3/4 l rosołu z kurczaka
    ● 1/2 szkl. gęstej śmietany
    ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ● sól, pieprz

Z kurczaka i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z kurczaka i pieczarek 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy
    w plasterki i rumienimy na
    roztopionym maśle.
  • 2. Szklankę rosołu podgrzewamy.
    Pieczarki i mięso wkładamy do rosołu i miksujemy na
    gładki gęsty krem.
  • 3. Wlewamy pozostały rosół
    i śmietanę, wsypujemy natkę
    pietruszki. Mieszamy i zagotowujemy.
    Doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem. Zupę podajemy
    z grzankami lub groszkiem
    ptysiowym.

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy