ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką kokosową

4.48 (151 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

ciasto jest łatwe, smaczne i szybko się zjada.................SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • drożdże 30 gram, mleko ciepłe 200 ml, masło 100 gram, cukier 1/2 szklanki, sól - szczypta, jajka 3 sztuki, mąka tortowa 500 gram, truskawki 500 gram, masło 1/2 kostki, wiórki kokosowe 3/4 szklanki, cukier 12 dag, mąka krupczatka 10 dag
Wystaw ocenę:

4.48 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. do misy robota wlać letnie mleko i stopione masło, wsypać cukier, sól, jajka, mąkę, pokruszone drożdże - hakiem robota wyrabiać z 10 minut, przykryć i zostawić do wyrośnięcia
  • etap 2. blaszka 24x29 cm - wysmarować masłem i posypać mąką, do blaszki dać wyrośnięte ciasto, na wierzch powciskać obrane, opłukane truskawki i zostawić na 30 minut do podrośnięcia
  • etap 3. masło miękkie, mąkę krupczatkę, wiórki kokosowe, cukier mikserem utrzeć na kruszonkę
  • etap 4. kruszonkę rozsypać na cieście z truskawkami
  • etap 5. piec w 200C około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto zostawić w blaszce do wystudzenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować