Z kleiku ryżowego

5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciastka z kleiku ryżowego są niezwykle kruche, delikatne i zawsze się udają. Uwielbiają je wszystkie łasuchy, małe i duże.

Składniki:

  • ● 1 op. kleiku ryżowego
    ● niepełna szkl. cukru
    ● 3 jajka
    ● margaryna
    ● 3 łyżeczki wiórków kokosowych
    ● cukier waniliowy
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● dżem
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Z kleiku ryżowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kleiku ryżowego, cukrów,
    jajek, margaryny, wiórków
    i proszku do pieczenia zagniatamy
    ciasto. Robimy kulki wielkości
    orzecha włoskiego i układamy
    na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Lekko spłaszczamy
    i robimy wgłębienie.
  • Z kleiku ryżowego 2. Ciastka pieczemy na jasnozłoty
    kolor. Do wgłębień wkładamy
    trochę dżemu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kleik ryżowy

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować