Z kaszy jęczmiennej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotując codziennie obiad dla 2 osób, staram się, żeby dania były pożywne i niedrogie.

Składniki:

  • ● 2 szkl. ugotowanej kaszy jęczmiennej
    ● 2 szkl. ugotowanych i rozgniecionych ziemniaków
    ● 3 jajka
    ● 2 łyżki oleju
    ● cebula
    ● bułka tarta
    ● 2 łyżki mąki
    ● sól
    ● pieprz

Z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki mieszamy z kaszą.
    Cebulę obieramy, drobno
    kroimy, szklimy na oleju, dodajemy
    do masy i mieszamy.
    Następnie wbijamy 2 jajka,
    wsypujemy mąkę, doprawiamy
    solą i pieprzem i ponownie
    dokładnie mieszamy.
  • 2. Formujemy kotlety, obtaczamy
    w jajku i bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju
    na rumiano. Podajemy na
    na ciepło lub zimno.

Porady

Kotlety możemy podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym, albo z surówką ze słodkiej kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy