Z kapusty kiszonej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję według zasady: szybko, prosto i niebanalnie. Prowadzę kulinarnego bloga. Surówka jest idealna do dań rybnych.

Składniki:

  • ● 25 dag kapusty kiszonej
    ● zielona papryka
    ● łyżka oliwy z oliwek
    ● łyżka oliwy aromatyzowanej cytryną

Z kapusty kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy. Przekładamy do salaterki.
  • 2. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w cienkie paski. Kilka pasków odkładamy, resztę dodajemy do kapusty.
  • 3. Wlewamy obie oliwy. Mieszamy. Dekorujemy papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy