Z kapustą, oliwkami i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę oczyszczamy
z wierzchnich liści
i szatkujemy. Oprószamy
solą. Odstawiamy
na chwilę
i lekko wygniatamy,
aż zmięknie.
2.zmięknie.
2. Pomidory i papryki
myjemy, osuszamy.
Z papryk
usuwamy gniazda
nasienne. Cebule, ogórki i marchewki obieramy.
Pomidory i ogórki kroimy
w plastry, cebule w krążki,
papryki w niedużą kostkę.
Marchewki ścieramy na tarce
o małych oczkach.
3.Jajka gotujemy na twardo.
Studzimy, obieramy i kroimy
w plastry. Delikatnie mieszamy
z warzywami i oliwkami.
4.Sałatkę skrapiamy oliwą
oraz octem. Doprawiamy solą
i pieprzem. Mieszamy.
Komentarze