Z grzybowym tortellini

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię testować nowe przepisy, a potem zmieniać je według swoich upodobań.

Składniki:

  • ● op. tortellini z grzybami (25 dag)
    ● średnia kapusta pekińska
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka ananasa w kawałkach
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 2 średnie pory
    ● 6-8 łyżek majonezu
    ● ogórek do dekoracji

Z grzybowym tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy w lekko
    osolonej wodzie, odcedzamy
    i studzimy. Pory kroimy
    w cienkie plasterki i sparzamy.
    Kukurydzę i ananasa
    odcedzamy. Kapustę kroimy
    w paski, ser ścieramy na
    tarce o dużych oczkach.
  • 2. Wszystkie składniki mieszamy
    z majonezem i posypujemy
    żółtym serem. Dekorujemy
    plastrami ogórka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy