Z grejpfrutem i bakaliami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję dietetykę, więc zwracam uwagę, aby potrawy były zdrowe.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● 2 grejpfruty
    ● 10 dag suszonych śliwek
    ● garść orzechów nerkowca
    ● 10 dag płatków migdałów
    ● kilka liści sałaty
    ● 4 łyżki miodu
    ● bazylia
    ● pieprz
    ● oregano
    Dip:
    ● jogurt naturalny
    ● łyżka musztardy
    ● sól
    ● pieprz

Z grejpfrutem i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, lekko rozbijamy,
    oprószamy przyprawami
    i polewamy miodem.
    Odstawiamy na godzinę.
  • 2. Płatki i orzechy rumienimy
    na patelni. Miąższ grejpfrutów
    kroimy w kawałki. Sałatę
    rwiemy na kawałki. Śliwki
    moczymy 10 minut w gorącej
    wodzie i drobno kroimy.
  • 3. Dip: jogurt mieszamy
    z musztardą. Doprawiamy.
  • 4. Filety pieczemy 30 minut
    w 180 °C. Studzimy, kroimy
    w kostkę. Mieszamy z pozostałymi
    składnikami. Podajemy
    z dipem.

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy