Z gotowanej wieprzowiny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest łatwy do zrobienia i smaczny.

Składniki:

  • 1 kg łopatki
    1/2 kg podgardla
    5 marchewek
    3 duże cebule
    3 czerstwe kajzerki
    2 szkl. mleka
    3 jajka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/2 pęczka natki pietruszki lub koperku
    sól, biały pieprz

Z gotowanej wieprzowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki zalewamy mlekiem, a gdy namokną, odciskamy. Zieleninę myjemy,
    osuszamy i drobno siekamy.
  • 2. Łopatkę i podgardle myjemy i kroimy w dużą kostkę. Warzywa obieramy. Gotujemy z mięsem w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy.
  • 3. Wraz z bułkami 2-krotnie przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajka, sól, pieprz, mąkę i zieleninę. Mieszamy. Masę wkładamy do 2 keksówek. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy