z drobiu rosołowego galaretka....

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

smaczna, delikatna galaretka z drobiu mieszanego z rosołu....SMACZNEGO!!!!

  • 5 godz.

Składniki:

  • 60 dag drób z rosołu,
    4 sztuki marchewka,
    3 łyżeczki pieprz biały,
    5 łyżeczki żelatyna,
    600 ml rosół,
    1 łyżka natka pietruszki,
    - do smaku cytryna

Z drobiu rosołowego galaretka.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. mięsko drobiowe z rosołu: szyję indyczą, skrzydełka i udka kurze: obrać z nich same mięsko i pokroić w kostkę ...........marchewki drobno pokroić, natkę pietruszki posiekać - włożyć do naczynia razem z mięskiem, pieprzem mielonym białym - żelatynę rozpuścić w gorącym rosole i zalać mięsko - gdy przestygnie włożyć do lodówki do stężenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy