Z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Surówka jest pyszna!\ Pasuje i do obiadu i jako dodatek, na przykład do hot-dogów. czy hamburgerów

Składniki:

  • ● 1 mała główka czerwonej kapusty (ok. 40 dag)
    ● 1 cebula
    ● 1 mały pęczek rzodkiewki
    ● garść szczypiorku
    ● 1 duże kwaskowate jabłko
    ● 1 łyżka natki pietruszki
    ● 3 łyżki majonezu

Z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy,
    cebulę kroimy w kostkę,
    razem mieszamy, solimy
    i odstawiamy na ok. 1 godz.
  • 2. Odciskamy z soku, skrapiamy
    sokiem z cytryny,
    dodajemy 2 łyżeczki cukru,
    pokrojoną rzodkiewkę, jabłko,
    szczypiorek i natkę.
    Mieszamy z majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Komentarze

Podobne przepisy