Z czerwonej kapusty

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ostatnio tę surówkę podałam gościom do gulaszu z czeskim knedlem.Bardzo im smakowała!

Składniki:

  • ● 30-40 dag kiszonej czerwonej kapusty
    ● duża cebula
    ● jabłko
    ● 1/2 puszki kukurydzy
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę,
    jabłko ścieramy na tarce
    o dużych oczkach.
  • 2. Kukurydzę i kapus tę osączamy.
    Mie sza my z ce bu lą
    i jabłkiem. Doprawiamy do
    smaku solą, pieprzem, odrobiną
    cukru i olejem.
  • 3. Odstawiamy na 30 minut
    do lodówki. Przed podaniem
    jeszcze raz mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować