Z czerwoną fasolą i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo.Studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę.
2.Fasolę, kukurydzę i paprykę osączamy. Paprykę kroimy w paski, cebulę obieramy i siekamy.
3.Warzywa układamy warstwowo, każdą warstwę posypując niewielką ilością
cebuli oraz solą i pieprzem. Na spód wykładamy fasolę i smarujemy ją keczupem. Następnie układamy jajka i obficie smarujemy majonezem. Wsypujemy kukurydzę i również pokrywamy grubą warstwą majonezu. Na wierzchu kładziemy marynowaną paprykę.
4.Natkę pietruszki myjemy i starannie osuszamy. Siekamy. Posypujemy sałatkę.
Porady
Sałatka będzie mniej kaloryczna, jeśli zamiast majonezu użyjemy sosu majonezowo-jogurtowego.
Komentarze