Z czerwoną fasolą i jajkami

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To idealny poczęstunek dla niespodziewanych gości.

Składniki:

  • ● 2 puszki czerwonej fasoli
    ● puszka kukurydzy
    ● słoik czerwonej papryki marynowanej
    ● 6 jajek
    ● duża cebula
    ● natka pietruszki lub szczypiorek
    ● majonez
    ● keczup pikantny
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Papryka marynowana

Z czerwoną fasolą i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.Studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę.
  • 2. Fasolę, kukurydzę i paprykę osączamy. Paprykę kroimy w paski, cebulę obieramy i siekamy.
  • 3. Warzywa układamy warstwowo, każdą warstwę posypując niewielką ilością
    cebuli oraz solą i pieprzem. Na spód wykładamy fasolę i smarujemy ją keczupem. Następnie układamy jajka i obficie smarujemy majonezem. Wsypujemy kukurydzę i również pokrywamy grubą warstwą majonezu. Na wierzchu kładziemy marynowaną paprykę.
  • 4. Natkę pietruszki myjemy i starannie osuszamy. Siekamy. Posypujemy sałatkę.

Porady

Sałatka będzie mniej kaloryczna, jeśli zamiast majonezu użyjemy sosu majonezowo-jogurtowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Sałata Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować