Z coconut curd

5 (182 ocen)

Ekspresowe małe co nieco. Idealne na niezapowiedzianych gości. Te ciacha pokochają miłośnicy kokosu.

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli tortowych-mini kwadraciki

    Coconut curd:
    50 g cukru
    50 g cukru waniliowego
    4 jajka
    200 ml mleka kokosowego
    100 g masła
    ok. 150-200 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Z coconut curd - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Coconut curd:
    Jajka oraz oba cukry ubijamy przez chwilę mikserem. Dodajemy mleko oraz wiórki.
  • 2. Do garnka wlewamy wodę doprowadzamy do wrzenia, na ten garnek wstawiamy miskę z masą i cały czas mieszając podgrzewamy do uzyskania gęstej masy ( jak na budyń). Trwa to około 15 minut.
  • 3. Zdejmujemy z ognia. Studzimy, mieszając dodając po kawałeczku masła. Dokładnie mieszamy.
  • 4. Wafle kroimy na trójkąty.
    I tworzymy ciastko: Wafel , krem, wafel, krem, wafel.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Krem kokosowy Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować