Z boczkiem i cukinią

0 (0 ocen)

Jestem miłośniczką warzyw. Za ten przepis otrzymałam nagrodę w konkursie kulinarnym.

Składniki:

  • ● sałata lodowa
    ● 20 dag surowego wędzonego boczku
    ● 15 małych pieczarek
    ● czerwona papryka
    ● cukinia
    ● szkl. bulionu
    ● smażona cebula w kostce
    ● szczypiorek

Z boczkiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w paski
    i smażymy. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w plasterki
    i smażymy na boczku. Paprykę
    myjemy, usuwamy gniazdo
    nasienne, miąższ kroimy
    w pas ki. Cukinię obieramy,
    kroimy w półplastry. Podsmażamy,
    wlewamy bulion i wkruszamy
    kostkę. Dusimy.
  • 2. Sałatę myjemy, osuszamy
    i rwiemy w niewielkie kawałki.
    Wa rzywa z boczkiem i pieczarkami
    wykładamy na sałatę,
    posypujemy posiekanym
    szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy