śliwkowy dżemik z białą czekoladą z szybkowara

0 (0 ocen)

pyszniutki dżemik z białą czekoladą do śniadania, deserów, ciast, naleśników...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • śliwki 5 kg, woda 1 litr, cukier 3/4 kg, biała czekolada 400 gram, żelfix 3 opakowania/3:1
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy

Śliwkowy dżemik z białą czekoladą z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. do szybkowara do gotowania nie wsypuję cukru i nie przypalą się śliwki do dna, cukier dodaję na koniec = umyte śliwki wypestkować, włożyć do szybkowara (11 litrów), wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować z 10 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie.................

    odlać nadmiar soku (po osłodzeniu można zapasteryzować sok w słoiku lub zostawić do wypicia), wsypać cukier, żelfix, połamaną czekoladę pałką blendera wszystko zmiksować i doprowadzić do zagotowania mieszając...............

    do czystych słoików nakładać gorący dżemik, zakręcić mocno i postawić na zakretkach do wystygnięcia, potem schować w ciemne , chłodne miejsce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować