Z Bezami i chałwą

4.89 (200 ocen)

Smaczne

Składniki:

  • Upiec 2 cienkie ciemne biszkopty
    - gotowe małe bezy

    Masa z chałwą:
    - szklanka mleka
    - cukier waniliowy
    - 4 żółtka
    - łyżka mąki ziemniaczanej
    - margaryna
    - 20 dag chałwy waniliowej

    Masa czekoladowa:
    - gorzka czekolada
    - 2 jajka
    - ½ szklanki cukru
    - margaryna

Wystaw ocenę:

4.89 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Z bezami i chałwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa z chałwą: Margarynę utrzeć. Mleko ugotować z cukrem. Żółtka mąkę, wymieszać dodać do ugotowanego mleka ugotować budyń – ostudzić. Zimny budyń dodać do utartej margaryny a na końcu chałwę.

    Masa czekoladowa:Czekoladę rozpuścić na parze. Jajka ubić z cukrem. Margarynę utrzeć na pulchna masę i dodać po łyżce czekolady i masy jajecznej.

    Przełożenie ciasta:
    Biszkopt – masa z chałwą – gotowe bezy wcisnąć lekko w masę – masa czekoladowa – biszkopt – polewa

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować