Wytrawny torcik pesto

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

dla tych którzy nie przepadają za słodkim, dla wielbicieli pesto

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1/3 szklanki mleka
    2-3 łyżki oleju
    szczypta soli
    160 gr czerwonego pesto
    1 czubata szklanka mąki
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    + ewentualnie do dekoracji
    serek kanapkowy
    orzechy

Wytrawny torcik pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować ze szczyptą soli.
  • 2. Następnie dodawać po kolei cały czas miksując mleko, olej, mąkę z proszkiem i pesto.
  • 3. Gotowe przelać do formy (małej okrągłej) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec nagrzanym piekarniku, w 180 stopniach około 55 minut. Odstawić do przestudzenia.
  • 4. Opcjonalnie wierzch posmarować serkiem kanapkowych, posypać posiekanymi orzechami.

Porady

zamiast orzechów do dekoracji można użyć warzyw- ogórka, rzodkiewki itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy