Wytrawne trufle serowo-cebulowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kolejny raz musisz przygotować menu na imprezę urodzinową lub zwykłe party? Spędza Ci to sen z powiek? Nie musisz się martwić, zrób trufle. Małe wytrawne pyszności z powodzeniem zastąpią znane wszystkim koreczki.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:


    140-150 g krakersów serowo-cebulowych
    ½ szklanki solonych orzeszków ziemnych
    4 łyżki bardzo drobno pokrojonego szczypiorku
    250 g serka śmietankowego (typu philadelphia)
    2-3 łyżki mleka
    2 ząbki świeżego czosnku

    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Trufle Przystawki Przekąski

Wytrawne trufle serowo-cebulowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krakersy mielimy w moździerzu lub za pomocą malaksera na "piasek". Dodajemy serek śmietankowy, odrobinę mleka i powoli miksujemy. Dodajemy posiekany czosnek i posiekany szczypiorek. Orzeszki ziemne kruszymy - ja użyłam robota kuchennego ale możecie również użyć tradycyjnego tłuczka. Każdą kulkę masy obtaczamy w pokruszonych orzeszkach - schładzamy przez kilkanaście minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować