Placuszki a`la caprese

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Uniwersalny, nadaje się i na śniadanie jak i na kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g mąki
    2 łyżki stopionego masła
    4 łyżki startego parmezanu
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    sól
    pieprz
    pół szklanki kremówki
    suszone oregano
    3 suszone pomidory w oliwie
    1 duży pomidor malinowy
    kulka mozzarelli
    ząbek czosnku

Placuszki a`la caprese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i szczyptę soli wymieszałem. Następnie dodałem stopniowo stopione masło, śmietanę i żółtko. Doprawiłem pieprzem. Wymieszałem z suszonym oregano i drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Na koniec dodałem ubitą pianę z białka.
    Usmażyłem na patelni posmarowanej oliwą.
    Pomidora i mozzarellę pokroiłem w plastry. Na każdy placuszek położyłem pomidora, mazzarellę, posypałem posiekanym czosnkiem i startym parmezanem.

Notka redakcyjna

PPWS_08-2016

Komentarze

Podobne przepisy