Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem

0 (0 ocen)

jPrzekąska jest pyszna, szynka tania a i na imprezkę się nada:) zapraszam:)

Składniki:

  • 200 g ciasta francuskiego
    2 łyżki ketchupu łagodnego
    2 parówki wieprzowe
    80 g sera żółtego
    1 konserwowy ogórek

Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozsmarować ketchup i dać parówkę 1. Ciasto rozwinąć. Rozsmarować na nim ketchup.
    Parówki obrać z osłonki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i rozłożyć równomiernie na cieście.
  • rozłożyć ser i ułożyc ogórki 2. Ser także zetrzeć na tarce lub pokroić w małą kosteczkę jeśli jest w plastrach. Na jednym z krótszych końców ułożyć ogórka przekrojonego na ćwiartki.
  • pokroic na plastry 3. W miarę możliwości ściśle zrolować. Pokroić na kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec około 20 minut w 200 st.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy