Wyśmienite kotlety z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię myjemy (gdy skórka
jest zbyt twarda – obieramy),
ścieramy na tarce o dużych oczkach
i odciskamy. Marchewkę
myjemy, obieramy i ścieramy na
tarce o małych oczkach. Cebulę
i czosnek obieramy. Cebulę
drobno kroimy, czosnek przeciskamy
przez praskę.
2.Warzywa mieszamy z mąką,
i jajkami. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Zbyt rzadką
masę zagęszczamy bułką tartą.
3.Z masy formujemy kotlety,
panierujemy w bułce tartej i wkładamy
na rozgrzany olej. Smażymy
z obu stron na rumiano.
Porady
Do masy można wkruszyć ser pleśniowy. Podajemy z pomidorem i ugotowanym brokułem.
Komentarze