Wypas jajka

5 (146 ocen)

Fajne, pożywne śniadanko :)

Składniki:

  • Dla 2 osób

    4 jajka
    1 kg fasolki szparagowej (ja użyłam fioletowej,mrożonej)
    1 cebula
    sól
    pieprz świeżo mielony
    olej do smażenia
    grzanki
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wypas jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Olać wodę. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju. Doprawić solą, pieprzem i wlać do ugotowanej fasolki, wymieszać. Można doprawić ulubionymi ziołami. Jajka wbić na rozgrzany olej i usmażyć wg upodobań (płynnie lub twardo) doprawić solą i pieprzem. Podawać z fasolką. Do jajek zrobiłam grzanki z chleba tostowego, który uprzednio posmarowałam masłem z obu stron (śladowo) i przyrumieniłam na suchej, patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować