Wykwintny bogracz joanny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć,pokroić w kostkę,posypać solą,pieprzem.Do dużego garnka wlać olej,zrumienić mięso,następnie dodać posiekaną cebulę i czosnek.Smażyć jeszcze przez chwilę.
2.Następnie do garnka wlać 2 litry wody,wrzucić umytą,obraną włoszczyznę,ziele angielskie,sól,pieprz i ostrą paprykę mieloną.Zagotować,zmniejszyć ogień,przykryć,gotować 30 minut.Wyjąć włoszczyznę z garnka,pozostawić tylko marchewkę.Teraz wrzucić mrożony mix warzyw oraz pokrojone w plastry żółtą cukinię,czerwoną paprykę i pieczarki.Do gotującej się zupy dodać też czerwoną fasolę,pomidory i obrane,pokrojone w kostkę ziemniaki.Można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.Wymieszać,gotować pod przykryciem jeszcze 30 minut.Doprawić przyprawą do gulaszu.Podawać z pieczywem.
Komentarze