Wykwintne zrazy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka myjemy, obieramy
i usuwamy gniazda nasienne.
Miąższ kroimy
w dużą kostkę. Cebule
obieramy i siekamy.
2.Wołowinę smarujemy
z jednej strony
chrzanem, przykrywamy
plastrem
szynki, posypujemy
połową jabłek.
Zwijamy ciasno
w roladki i spinamy
wykałaczkami.
3.Roladki podsmażamy na
roztopionym maśle. Dodajemy
cebulę i szklimy. Wlewamy bulion
oraz wino. Doprawiamy
i dusimy godzinę. Na osobnej
patelni podsmażamy na maśle
pozostałe jabłka.
4.Zrazy odkładamy w ciepłe
miejsce. Mąkę mieszamy
z niewielką ilością wody, wlewamy
do sosu. Mieszając, zagotowujemy
i doprawiamy.
Zrazy podajemy z sosem,
obok wykładamy jabłka.
Komentarze