Wykwintne naleśniki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rzeżuchę umyć drobno posiekać. Biały ser wymieszać z musztardą i 2/3 rzeżuchy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotować naleśniki : jajka wymieszać z mlekiem, stopniowo dodając mąkę. Składniki zmiksować na gładkie ciasto, połączyć z szczypiorkiem. Doprawić do smaku szczyptą soli. Na patelni rozgrzać olej, wylać na niego odrobinę ciasta i smażyć naleśniki z obu stron na złoto. W ten sposób przygotować kolejne naleśniki, a następnie ostudzić.
2.Na każdy naleśnik wyłożyć warstwę masy z sera białego i kawałek wędzonego łososia. Zwinąć. Posypać pozostałą rzeżuchą.
Porady
Jeśli nie masz pod ręką wędzonego łososia, zastąp go szynką np. parmeńską lub polędwicą.
Komentarze