Wykwintna pasta z wędzonego łososia

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wyjątkowo wykwintna i smaczna pasta z łososia, mascarpone i parmezanu. Przygotopwuję ją często dla mojej córki. Spożywanie dużej ilości ryb jest jedną z możliwości poprawy sposobu żywienia.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś wędzony (na ciepło,plastry): 100 gramów
    - ser mascarpone: 2 łyżki
    - parmezan (tarty): 40 gramów
    - majonez: 1 łyżka
    - pieprz: 1 szczypta

Wykwintna pasta z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • komponenty pasta łososiowa 1. Wszystkie składniki zmiksować na gładką pastę.Podawać z pieczywem (najlepiej ciemnym, wieloziarnistym). Można posypać koperkiem lub kolorowym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy