Wyborny pasztet

4.49 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mama dostała od koleżanki. Pasztet jest tak łatwy, że poradzą z nim sobie nawet osoby niemające doświadczenia kulinarnego.

Składniki:

  • 30 dag surowego boczku
    60 dag karczku
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka vegety
    1 mały kubek śmietany 18-proc.
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Wyborny pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wyborny pasztet 1. Boczek, karczek i czosnek przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
  • 2. Do zmielonej masy mięsnej dodajemy śmietanę, doprawiamy vegetą i dokładnie mieszamy. Przekładamy do podłużnej brytfanki lub keksówki.
  • 3. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury ok.180 °C i wkładamy brytfankę z mięsem. Pieczemy ok.1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować