Wyborne szparagi z drobiowymi pałeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szparagi obrać, umyć, odciąć od dołu 1/3 długości.
Górne części ugotować w osolonej wodzie, resztę zachować.
Mięso natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć krótko na maśle z oliwą.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić.
Dodać surowe części szparagów, wlać wino i bulion. Całość dusić pod przykryciem ok.30min.Następnie doprawić gałką muszkatołową, pieprzem kajeńskim i sosem worcester.
Śmietanę ubić i wymieszać z żółtkiem.
Sos w garnku zagęścić śmietaną. Podgrzać, nie gotować
Całość przełożyć do wysokiego naczynia, wokół mięsa ułożyć koronę ze szparagów.
Posypać natką pietruszki i ozdobić pomidorkami koktajlowymi.
Komentarze