Wyborne browne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Proste w wykonaniu, szybkie w pieczeniu i zaskakująco smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    200 g gorzkiej czekolady
    200 g masła ( ja dałam margarynę)
    100 g mąki
    300 g cukru
    6 jaj
    50 g łuskanych włoskich orzechów ( dałam trochę więcej)

Wyborne browne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • browne 1. Margarynę i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Jajka ubić mikserem z cukrem na pianę. Do ubitej piany dodać mąkę, rozpuszczoną margarynę z czekoladą i pokrojone orzechy. Wylać na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni przez 18 -20 min.
    Wyjąć blaszkę z ciastem z piekarnika, pozostawić do ostygnięcia. Ciasto wyrzucić do góry dnem na deskę, pokroić na kwadraty i obsypać cukrem pudrem. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy