Wstęga

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatka jest pyszna, pięknie wygląda i zawsze robi wrażenie na gościach.

Składniki:

  • ● 3 średnie marchewki
    ● 2 świeże ogórki sałatkowe
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki musztardy z gorczycą
    ● 2 łyżki keczupu
    ● szczypta vegety
    ● odrobina białego octu winnego

Wstęga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i ogórki myjemy
    i obieramy. Nożem do obierania
    warzyw (skrobakiem) kroimy
    wzdłuż tak, by powstały
    cienkie wstęgi.
  • 2. Z majonezu, musztardy
    i keczupu robimy gładki sos,
    dokładnie mieszając ze sobą
    wszystkie składniki. Doprawiamy
    octem winnym i vegetą do
    smaku. Sosem polewamy warzywa,
    delikatnie mieszamy.
    Sałatkę wstawiamy do lodówki,
    by się przegryzła. Podajemy
    schłodzoną.

Porady

Do warzyw możemy również dodać białą część surowego pora. To wzbogaci smak sałatki. Składniki sosu możemy modyfikować według własnych upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy