Wrapsy z tuńczykiem i korniszonami

0 (0 ocen)

Świetna przekąska do zabrania podczas wypadów

Składniki:




  • Składniki :
    gotowany ziemniak,
    zielona cebulka,
    3 korniszony,
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
    2 łyżki majonezu,
    mały ząbek czosnku,
    sałata,
    tortille,(opakowenie)
    sól,
    pieprz.

Wrapsy z tuńczykiem i korniszonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Ugotowanego ziemniaka pokroić w kostkę razem z ogórkiem i zieloną cebulką. Wsypać do jednej miski. Odsączonego tuńczyka wrzucić do miski, rozdrobnić widelcem. Dodać majonez i posiekany czosnek. Wymieszać całość delikatnie widelcem.Przypraw solą i pieprzem. Tortille przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Masę rozsmarować na plackach, na wierzch ułóż sałatę. Całość zwiń i owiń w folię aluminiową. Wrapsy włóż do lodówki na 1-2 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy