Wrapsy z kurczakiem i migdałami

5 (176 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jordania: Wrapsy z kurczakiem i migdałami

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka: 6 sztuk
    - migdały (posiekane): 20 dekagramów
    - duże cebule: 4 sztuki
    - oliwa: 1 szklanka
    - przyprawa curry: 0.25 szklanki
    - mielona kolendra: 0.13 szklanki
    - mielony pieprz: 1 łyżka
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - chlebki pita lub tortille: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wrapsy z kurczakiem i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka gotować w wodzie z dodatkiem marchewki, liścia laurowego, dodatkowej kolendry, pieprzu i soli. Wyjąć, a bulion zachować. W międzyczasie podpiec migdały na lekko brązowy kolor. Kurczaka pokroić na małe kawałki. Na oliwie usmażyć posiekaną cebulę. Dodać kurczaka oraz curry, kolendrę, pieprz oraz sól. Dodać szklankę lub dwie bulionu i wymieszać. Dodać migdały. Masa powinna być gęsta. Nakładać farsz na chlebki lub tortille i zwijać. Chwilę podpiec w gorącym piekarniku. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować