Wołowina z kurkami.

4.5 (156 ocen)

  • 15 min

Danie z piekarnika.

  • 15 min

Składniki:

  • 80 dag wołowina miękka
    4 szt.cebula czerwona
    30 dag mrożone kurki
    1/2 szkl.wywaru grzybowego lub wołowego/może być z kostki/
    1 szkl.czerwonego wina
    3 łyzki oliwy
    sól i pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wina

Wołowina z kurkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.Oliwę wlać do naczynia żaroodpornego,wstawić do piekarnika i zagrzać.W tym czasie wołowinę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę.Włożyć na gorącą oliwę i piec 10 minut..Cebule po obraniu pokroić w piórka wyłożyć ją na mięso i zapiekać kolejne 5 minut.Następnie potrawę oprószyć solą i pieprzem wlać wino i wywar,przykryć naczynie i piec ok.1,5 godziny..Po tym czasie dodajemy kurki,pieczemy ok.25 minut i mamy gotowe danie do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurki Wino Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować