Wołowina z granatem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wołowina z granatem

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g mięsa wołowego
    50 ml białego wytrawnego wina
    2 duże cebule
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    1 l bulionu wołowego
    sól, pieprz, tymianek
    sos sojowy
    1 granat
    kromka białego pieczywa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wołowina z granatem 1. Rozgrzać olej na patelni i włożyć pokrojone mięso, niech się ładnie zrumieni na brązowo. Przyprawić solą, pieprzem, szczyptą tymianku, kilkoma kroplami sosu sojowego, dodać posiekaną cebulę i czosnek, trzymać na patelni niech cebula zmięknie. Wlać wino jeszcze chwilkę smażyć.
    Przełożyć mięso do szybkowara i wlać bulion, po 35 min sprawdzić i przemieszać. Gotować do miękkości ok 45 - 50 min. ( w normalnym garnku będzie dłużej ).
    Mięso wyciągnąć, do garnka wrzucić pół kromki pieczywa, niech się rozpuści ( najlepiej zblenderować na gładki sos ) Jeśli zrobi się za bardzo gęsty, dolać wody, a jeśli nie będzie odpowiednio gęsty dodać chleb. Mięso przełożyć do garnka ze sosem, dodać ziarenka granatu wraz z odrobiną jego soku. Wszystko ładnie wymieszać.......................

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować