Wołowina z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, aż nabierze mocnego brązowego koloru. Marchew i cebulę posiekać, czosnek zgnieść wszystko dodać do mięsa i smażyć. Przyprawić tymiankiem, papryką, solą, liściem laurowym i pieprzem wszystko dokładnie wymieszać i dalej smażyć.
Wlać na patelnię szklaneczkę piwa i smażyć tak długo, aż się zredukuje. Przełożyć wszystko do szybkowara wlać bulion wołowy i gotować do miękkości z 30 - 40min. Bez szybkowara w garnku będzie dużo dłużej.
Fasolkę szparagową ugotować na parze lub w małej ilości wrzątku. Dodać do mięsa, wymieszać i....
Porady
Smakuje dobrze z ryżem jak i pieczonymi ziemniakami
Komentarze