Wołowina z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wołowina z fasolką szparagową

  • 60 min

Składniki:

  • 500g wołowiny
    marchew, 2 cebule
    4 łyżki oleju
    100ml piwa
    1l bulionu wołowego
    liść laurowy
    kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego
    2 ząbki czosnku
    szczypta tymianku, papryki, soli ( do smaku )
    300g fasolki szparagowej ( może być mrożona )

Wołowina z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wołowina z fasolką szparagową 1. Mięso opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, aż nabierze mocnego brązowego koloru. Marchew i cebulę posiekać, czosnek zgnieść wszystko dodać do mięsa i smażyć. Przyprawić tymiankiem, papryką, solą, liściem laurowym i pieprzem wszystko dokładnie wymieszać i dalej smażyć.
    Wlać na patelnię szklaneczkę piwa i smażyć tak długo, aż się zredukuje. Przełożyć wszystko do szybkowara wlać bulion wołowy i gotować do miękkości z 30 - 40min. Bez szybkowara w garnku będzie dużo dłużej.
    Fasolkę szparagową ugotować na parze lub w małej ilości wrzątku. Dodać do mięsa, wymieszać i....

Porady

Smakuje dobrze z ryżem jak i pieczonymi ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy