Wołowina z czosnkiem i sezamem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Kawałki świeżej wołowiny przesiąknięte ostrym aromatem czosnku, do tego soczysta fasolka i groszek, chrupiąca zielona papryka posypane prażonym sezamem!

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - wołowina na gulasz: 500 gramów
    - papryka zielona: 1 sztuka
    - zielony groszek, mrożony lub świeży: 1 szklanka
    - fasolka szparagowa zielona mrożona lub świeża: 1 szklanka
    - ząbek czosnku: 5 sztuk
    - sezam ziarna: 4 łyżki
    - papryczka chili czerwona: 1 sztuka
    - sos sojowy: 6 łyżek
    - alkohol: 2 łyżki
    - olej (do obsmażania): 6 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina z czosnkiem i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) wrzucamy sezam i prażymy go, mieszając, aż zacznie wydzielać zapach i lekko się złocić. Odstawiamy go do wystygnięcia.
    Wołowinę pokroić w cienkie paski. W Woku rozgrzać olej, dodać mięso i smażyć mieszając, aż zmieni kolor z każdej strony. Dodajemy fasolkę szparagową oraz groszek i smażymy, aż mięso i warzywa zmiękną. Dodajemy sos sojowy, alkohol, paprykę, chili i smażymy ok. 2 minut.
    Gotowe danie obsypać prażonym sezamem. Podawać z makaronem skropionym sosem sojowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować