Wołowina w pigwówce

0 (0 ocen)

Gulasz wołowy z ogórkiem kiszonym

Składniki:

  • 40 dkg wołowiny gulaszowej
    2 cebule
    3 ogórki kiszone
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 kieliszek nalewki pigwowej
    przyprawa do wołowiny
    sól, pieprz
    ognista mieszkanka przypraw (młynek)

Wołowina w pigwówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać pigwówką, dodać musztardę i przyprawę do wołowiny, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć mięso, dodać posiekaną w piórka cebulę, podsmażyć i zalać wrzątkiem, tak żeby zakrył mięso. Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pokrojone w plasterki ogórki i doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub kaszą.

Komentarze

Podobne przepisy