Wołowina po kubańsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka, rozgrzewająca potrawa ...

  • 30 min

Składniki:

  • -wołowina mielona 50 dkg
    -pomidory krojone w puszce 1 puszka
    -czosnek 3 ząbki
    -cebula 1 sztuka
    -oliwa do smażenia 3 łyżki
    -koncentrat pomidorowy 2 łyżki
    -rodzynki 3 dkg
    -oliwki faszerowane 10 sztuk
    -papryka żółta 1/2 sztuki
    -papryka chilli 2 szczypty
    -liście laurowe 2 sztuki
    -pieprz kajeński 2 szczypty
    -sól do smaku
    -pieprz czarny do smaku

Wołowina po kubańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w kostkę.
    Oliwki osączyć z zalewy, przekroić każdą na pół.
    Cebulę i czosnek drobno posiekać.
  • 2. Wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić.
    Dodać mięso smażyć mieszając żeby nie powstały grudki, około 7-8 minut.
  • 3. Dodac przecier, pomidory z zalewą, rodzynki, oliwki, paprykę i wszystkie przyprawy.
    Gotować na małym ogniu około 10 minut, przyprawić solą, pieprzem do smaku.Podawać z pieczywem.
    SMACZNEGO!!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy