Wołowina Michoacan

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni meksykańskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 3 łyżki
    - wołowina gulaszowa pokrojona w kostkę: 1 kilogram
    - olej: 2 łyżki
    - cebula posiekana: 2 sztuki
    - pomidory pokrojone w kostkę: 40 dekagramów
    - ząbki czosnku posiekane: 5 sztuk
    - chili chipotle lub salsa chipotle: 1.5 sztuki
    - bulion wołowy: 1.5 litra
    - zielona fasolka szparagowa: 35 dekagramów
    - cukier: 1 szczypta
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Wołowina michoacan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę doprawić solą i pieprzem. Mięso obtoczyć w mące. Usmażyć na oleju. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć 2 minuty. Dodać pomidory, chili i wywar. Przykryć i gotować na małym ogniu przez ok. półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie. Dodać fasolkę szparagową i gotować 15 minut. Nałożyć na talerze i podawać z ryżem i fasolą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy