Roladki wołowe normalnie gotuje się dosyć długo. Dzieki szybkowarowi możemy przygotować je dużo szybciej i są naprawdę przepyszne a mięsko rozpływa sie w ustach . .
Wołowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane,umyte i osuszone warzywa ścieramy na tarce o grubszych oczkach a paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy na rozgrzany olej,dodajemy koperek,doprawiamy płatkami chili,solą morską ziołową oraz ognistą mieszanką. Smażymy mieszając do momentu aż płyn odparuje - odstawiamy.
2.Mięso myjemy ,osuszamy i rozbijamy na jak najcieńsze płaty,najlepiej przez folię żeby go nie podziurawić.
3.Każdy rozbity płat smarujemy majonezem,oprószamy solą i pieprzem.Na wierzch każdego płata mięsa wykładamy farsz. Zawijamy,najpierw dłuższe boki a następnie w rulon. Każdą roladkę owijamy nicią i mocno oprószamy papryką słodką.Przekładamy na rozgrzany olej i przesmażamy je z wszystkich stron.
4.Gotowe roladki wkładamy do szybkowara z rosołem,dodajemy listek laurowy. Przykrywamy pokrywą i ustawiamy na duży ogień (duże ciśnienie).Jak para zacznie się wydobywać z "dzióbka" zmniejszamy ogień minimalnie i "szybkowarowarujemy" 20 minut Zdejmujemy szybkowar z ognia,odparowujemy i jak już puści blokada otwieramy i możemy podawać np. z ulubionym sosem,ziemniakami i surówką.
Smacznego . . .
Komentarze