Włoskie Spaghetti

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis prosty i szybki dla zapracowanych.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 puszki krojonych pomidorów bez skórki
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    500 g makaronu spaghetti
    500 g mięsa mielonego
    3 łyżki przyprawy do Kuchni Włoskiej KAMIS
    Przyprawa uniwersalna (Degusta)

Włoskie spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, podsmażamy chwilę, aż cebula się zeszkli. Dodajemy czosnek i smażymy chwilę.
  • 2. Do czosnku i cebuli dodajemy mięso mielone. W trakcie smażenia starajmy się rozdrabniać powstające grudki z mięsa.
  • 3. Pomidory dodajemy do mięsa i dusimy ok 15 minut, dodajemy przyprawę do Kuchni włoskiej oraz przyprawę uniwersalną do smaku.
  • 4. Makaron gotujemy al dente. Ugotowany makaron przekładamy na talerze i polewamy sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy