Włoskie Muffinki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

W tych babeczkach zawarte jest to, co kojarzy mi się z ukochaną kuchnią włoską...

  • Więcej niż 10 osób
  • Trudny

Składniki:

  • - masło kostka: 0.5 sztuki
    - cukier kryształ: 1 szklanka
    - sól do smaku: 0.5 łyżeczki
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka tortowa do ciasta: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia-ciasto: 2 łyżeczki
    - mleko: 0.5 szklanki
    - śmietan fixa: 1 sztuka
    - śmietana 30%-masa: 100 mililitrów
    - żelatyna w proszku: 2 łyżeczki
    - woda: 35 mililitrów
    - cukier puder: 40 dekagramów
    - glukoza: 5 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Włoskie muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować masło z cukrem i solą. Dodawać pojedynczo jajka - ciągle ucierając. Następnie dodawać stopniowo mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), na przemian z mlekiem i miksować.

    Piec ok. 25 min. w temperaturze 180 stopni.

    Po wystygnięciu zrobić otoczkę z ubitej bitej śmietany
    Przygotować masę cukrową (z cukru pudru, glukozy i żelatyny rozpuszczonych w niewielkiej ilości ciepłej wody) gniesć jak ciasto na pierogi do uzyskania elastycznej konsystencji. Podzielić na porcję i zmieszać z barwnikiem spożywczym. Miłej zabawy i Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować