Włoski zimny deser z karmelem

4.5 (182 ocen)

  • Średni

To idealna słodka ozdoba przyjęć.

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - Serek mascapone: 250 gramów
    - olejek waniliowy: 0.5 łyżeczki
    - polewa karmelowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Włoski zimny deser z karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieram żółtka z cukrem, aż powstanie gładka masa.
    Wciąż ucierając, dodać ser mascarpone oraz wanilię. Masę delikatnie wmieszać ze sztywną pianą z białek.Następnie masę wyłożyć to formy wyłożonej pergaminem i wstawiam do zamrażalnika na min 8 godzin.Na 1/2 godziny przed podaniem, położyć do lodówki. Sposób podawanie jest dowolny,można deser pokroić w paski,a także użyć do tego łyżki do lodów. Na koniec polewamy masą karmelową.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować