Włoski kociołek

0 (0 ocen)

Pyszne i szybkie. Gotowe już w 15 min. :)

Składniki:

  • 500 g. fileta z kurczaka
    150 g makaronu wstążki
    puszka suszonych pomidorów w puszce
    marchewka
    4 ząbki czosnku
    bazylia
    oregano
    chili mielone
    pieprz
    sól

Włoski kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić posypać chili i solą odstawić na ok 15 min.
    Pomidorki odsączyć z oleju. Na oleju podsmażyć pokrojonego w kostkę fileta. Makaron ugotować ok 5 min. Marchewkę zetrzeć na tarce
    Do mięsa dodać czosnek, oregano, bazylię, pomidory i marchewkę i jeszcze chwilę smażyć.
    Mięso odsączyć z oleju i wymieszać z ugotowanym makaronem. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą.
    ewentualnie dodać jeszcze do smaku czosnku i ziół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy