• Włoska zupa krem z cukini.

    Dodane przez: PolskaGotuje

  • Delikatny, typowo włoski krem z cukinii. Wyjątkowa potrawa na każdą okazję.

  • Składniki

    - skrzydełka z kurczaka: 3 sztuki
    - nieduże cukinie: 2 sztuki
    - włoszczyzna na zupę: 1 sztuka
    - vegeta: 1 łyżka
    - kostka rosołowa drobiowa: 1 sztuka
    - przyprawa włoska: 1 łyżeczka
    - sół, pieprz (doprawić solą i pieprzem wedle upodobań): 0.5 łyżeczki
    - śmietana 18% do zup i sosów (śmietana przy podaniu do dekoracji, ilość wedle upodobań): 4 łyżki
    - świeża pietruszka: 0.5 sztuki
    - bagietka: 1 sztuka
    - czosnek/ząbki (2 lub 3 ząbki zależnie od wielkości): 2 ząbki

  • Sposób przygotowania

    1.

    Gotujemy skrzydełka ok 15 min po czym dodajemy włoszczyznę i czosnek. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, Vegetą oraz kostką rosołową.

    2.

    Całość gotujemy ok 30 min.

    3.

    Odkładamy mięso, pietruszkę, por i czosnek. Resztę warzyw (cukinie, seler, marchewkę) miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji blenderem.

    4.

    Całość łączymy z wywarem, przegotowujemy i przyprawiamy przyprawą włoską.

    5.

    Zupę krem podajemy z łyżką śmietany, pietruszką oraz świeżą bagietką.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    kurczak, lato, zima, cukinia, zupa, skrzydełka z kurczaka, kuchnia włoska, wiosna, jesień, kolacja we dwoje, ELLE_italia, nieduże cukinie, włoszczyzna na zupę
  • 0 komentarzy

Dodane przez: PolskaGotuje

PolskaGotuje 7039

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-01-30T22:07:44+01:00

104 odwiedziny


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »